Logo Ooms Warmtewereld

Onderhoud gashaard

Ondanks dat een gashaard een stuk ‘onderhoudsarmer’ is dan een houthaard, is het toch belangrijk om jaarlijks onderhoudswerkzaamheden uit te laten voeren. De DE-gecertificeerde monteurs van Ooms Warmtewereld beschikken over jarenlange ervaring om onderhoudswerkzaamheden aan gashaarden van onder andere DRU, Bellfires en Kal-Fire uit te kunnen voeren.

Onderhoudswerkzaamheden laten uitvoeren

Het is aanbevolen om uw gashaard jaarlijks te laten voorzien van een onderhoudsbeurt. Wanneer de gashaard niet periodiek onderhouden kan dit ten koste gaan van de waakvlam of kunnen er problemen ontstaan bij het ontsteken van de haard. Dit is een gevolg van ophoping van stof en vervuiling in de haard. Bij een onderhoudsbeurt zorgen onze monteurs ervoor dat uw gashaard onder andere ‘stofvrij’ wordt gemaakt.

Elektrische haard met warmte

Let op! Gebruikt u de gashaard sporadisch? Dan adviseren wij u ook om jaarlijks een onderhoudsbeurt uit te laten voeren. De kans op vervuiling bij sporadisch gebruikt wordt extra groot, dit geldt ook wanneer de gashaard voor een bepaalde tijd heeft uitgestaan. Wij raden u aan om de waakvlam aan te laten staan, zo kan stof en/of vervuiling zich niet ophopen in de installatie.

Aangezien veiligheid bij ons hoog in het vaandel staat, controleren wij ook alle andere onderdelen van de gashaard installatie. Onze monteurs lopen de thermokoppel, waakvlamleiding en ook (de werking van) het ontstekingsmechanisme nauwkeurig na. Verder wordt zowel de binnen- als buitenkant van het glas voorzien van een speciaal reinigingsmiddel (afhankelijk van de glassoort), worden houtstammen en stenen gecontroleerd op eventuele verschuivingen en indien nodig de batterijen van de gashaard vervangen.

Onderhoud gashaard

Wilt u meer weten over de onderhoudsbeurten die onze monteurs uitvoeren op of rondom Schouwen-Duiveland, Zeeland, heeft u vragen over uw onderhoudscontract, of wilt u weten of wij ook uw gashaard kunnen voorzien van onderhoud? Neem dan vrijblijvend contact op met Ooms Warmtewereld door ons te bellen op: 0111 463496, te mailen naar; info@oomswarmtewereld.nl of een afspraak te maken.

Maak een afspraak