Logo Ooms Warmtewereld

Contura

Ooms Warmtewereld is uw Contura-dealer. Deze Zweedse fabrikant ontwerpt, ontwikkelt en monteert alle onderdelen van de houtkachel.
Contura biedt een ruim aanbod aan houtkachels met een tijdloos uiterlijk en in bezit van handige functies. Stoken met een houtkachel van dit Zweedse merk staat voor warmte, bewust stoken en een hoog rendement.

Contura assortiment

Deze kachels zijn binnen iedere kachelserie verkrijgbaar in meerdere varianten en bestaan uit verschillende materialen. Zo kunt u een houtkachel kiezen op basis van úw specifieke wensen. De overeenkomsten tussen alle Contura houtkachels zijn het design, de kwaliteit en de Zweedse productie. Kenmerkend is het gebruik van speksteen uit Noord-Zweden, dat warmte opneemt en weer langzaam vrij geeft, zelfs nadat het vuur uit is gegaan.

Functies

De houtkachels beschikken over een aantal handige functies. Eén daarvan is de ‘Automatic Start Function’, een innovatieve functie die de toevoer van lucht door het rooster automatisch regelt. Met de ‘Refuelling Boost Function’ kun je as dat bijna is gedoofd nieuw leven inblazen door extra zuurstof aan te voeren via de onderzijde. De kachels uit de Contura 800-style zijn daarnaast voorzien van de ‘Silent Sliding Ashtray’, dit is een aslade met dempingsfunctie die stil en zacht uitschuifbaar is bij het legen.

Innovatie

Contura staat voor innovatie, zet zich in om milieueffecten te verminderen en is continu bezig met de ontwikkeling van verbrandingstechnieken om het verwarmingsvermogen te vergroten. Effectieve verbranding van hout wordt omgezet naar warmte, hierdoor wordt er weinig rook en CO2 uitgestoten. Door innovaties op het gebied van effectieve verbranding toe te passen voldoen de houtkachels van Contura aan de toegestane grenswaarden.

Contura houtkachels bij Ooms Warmtewereld

Als dealer van Contura beschikken wij over diverse houtkachels van dit merk. Onderstaande houtkachels behoren tot ons assortiment. Wilt u de houtkachels met eigen ogen komen bekijken? U bent van harte welkom in onze showroom en we vertellen u er graag alles over. Maak een afspraak zodat u er zeker van bent dat we alle tijd voor u hebben.

Terug naar het overzicht