Logo Ooms Warmtewereld

Speksteenkachel Kasterlee

Met een speksteenkachel geniet u van de warme sfeer van een kachel in uw huis in Kasterlee. Deze kachels staan erom bekend dat ze gemakkelijk warmte opnemen en heel geleidelijk afgeven aan de omgeving. Wanneer je een paar uur stookt, heb je hier door de eigenschappen van speksteen zo’n 24 uur later nog profijt van.

De meeste speksteenkachels binnen ons assortiment zijn van Altech. Dit merk importeerde zo’n 35 jaar geleden haar eerste vrijstaande speksteenkachels uit Amerika. Het bedrijf, geïnspireerd door deze unieke duurzame stookmethode, besloot om dit type kachel zelf te gaan ontwerpen en produceren. Inmiddels produceert Altech al ruim 3 decennia lang een oerdegelijk Nederlands topproduct.

Over hout- en speksteenkachels

Speksteenkachels zijn uniek door de combinatie van gemak, topkwaliteit en comfortabele warmte. Het produceren van een speksteenkachel is pure ambacht. De kachels worden steen voor steen met de hand gelegd, zorgvuldig opgebouwd en ondergaan een handmatige kwaliteitscontrole. Zo bestaan zowel de hout- als pelletkachels voor minimaal 80% uit natuurlijke materialen.

De gebruikte speksteen is een Braziliaanse steensoort die bestaat uit talk, magnesiet en chloriet. Deze Braziliaanse speksteen vormt de basis voor de kachels. Alle verwarmingstoestellen zijn van binnen en buiten opgebouwd met speksteen. Door de massa speksteen blijft de kachel lang warmte afgeven, speksteen neemt warmte snel op en geeft het langzaam en gelijkmatig af.

Showroom speksteenkachel Kasterlee

Met een speksteenkachel geniet u van een weldadige, gezonde warmte in uw woning in Kasterlee. Wilt u de heerlijke warmte van een speksteenkachel zelf ervaren? Als dealer van onder andere Altech kachels nodigen wij u graag uit in onze showroom in Zonnemaire, Zeeland. Ook bent u van harte welkom om een afspraak te maken voor een vrijblijvend adviesgesprek.