Logo Ooms Warmtewereld

Pelletkachels met kanalisatie

In onze showroom vind je ook pelletkachels met kanalisatie. Pelletkachels branden zoals de naam al verraad op zogenoemde ‘pellets’. Een pelletkachels met kanalisatie zijn uitgerust met een tweede ventilator op een aparte uitgang. Op deze manier verwarm je met één kachel een tweede ruimte door middel van een buis die de warmte naar een tweede ruimte blaast. Ooms Warmtewereld is dé dealer van pelletkachels met kanalisatie.

Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op houtpellets, of pellets in het kort. Pellets zijn geperste korrels van houtzaagsel die dankzij de compacte samenstelling een hoog rendement kunnen leveren. De kleine korrel van het houtzaagsel heeft een warmtevermogen van ongeveer 5Kw per kilo. Op basis van dat gegeven kunnen we met zekerheid stellen dat dat pellets een warmtevermogen bezitten, dat 2-3 keer hoger ligt dan dat van brandhout. Een pelletkachel heeft een reservoir voor de pellets, waarna ze geproportioneerd de kachel in gaan. De elektrische ontsteking zorgt ervoor dat ze ontbranden en de ventilator zorgt voor de toevoer van zuurstof en dat de warmte de woning in komt. De pelletkachel ziet eruit als een normale houtkachel en heeft een gesloten systeem.

Plaatsen van een pelletkachel met kanalisatie

Het plaatsen van een pelletkachel met kanalisatie neemt meer tijd in beslag dan het plaatsen van een reguliere pelletkachel. Wilt u meer informatie hebben over het plaatsen of over een pelletkachel met kanalisatie in het algemeen? Neem dan vrijblijvend (telefonisch) contact met ons op!

Pelletkachels met kanalisatie bekijken

Op de website kunt u alle modellen uit ons aanbod, inclusief beeldmateriaal en alle bijbehorende informatie. U kunt echter ook langskomen in onze showroom om alle pelletkachels in het echt te aanschouwen. In diverse proefopstellingen kunt u alle modellen vinden, bovendien zijn enkele kachels brandend te bekijken! Zeker weten dat wij u te woord kunnen staan? Maak dan vrijblijvend een afspraak!