Logo Ooms Warmtewereld

Altech Kachels

Altech importeerde zo’n 35 jaar geleden haar eerste vrijstaande speksteenkachels uit Amerika. Het bedrijf, geïnspireerd door deze unieke duurzame stookmethode, besloot om dit type kachel zelf te gaan ontwerpen en produceren. Inmiddels produceert Altech al ruim 3 decennia lang een oerdegelijk Nederlands topproduct.

Altech hout- en speksteenkachels

De speksteenkachels van Altech zijn uniek in zijn soort door de combinatie van gemak, topkwaliteit en comfortabele warmte. Het produceren van een speksteenkachel is pure ambacht. De kachels worden steen voor steen met de hand gelegd, zorgvuldig opgebouwd en ondergaan een handmatige kwaliteitscontrole. Zo bestaat zowel de hout- als pelletkachels voor minimaal 80% uit natuurlijke materialen.

Over speksteen

De gebruikte speksteen is een Braziliaanse steensoort die bestaat uit talk, magnesiet en chloriet. De Braziliaanse speksteen vormt de basis voor de kachels. Alle verwarmingstoestellen zijn van binnen en buiten opgebouwd met speksteen. Door de massa speksteen blijft de kachel lang warmte afgeven, speksteen neemt warmte snel op en geeft het langzaam en gelijkmatig af.

Bekijk Altech speksteenkachels in onze showroom!

Met een speksteenkachel geniet u van een weldadige, gezonde warmte. Wilt u de heerlijke warmte van een speksteenkachel zelf ervaren? Als dealer van Altech kachels nodigen wij u graag uit in onze showroom, neem vrijblijvend contact met ons op. Ook bent u van harte welkom om vrijblijvend een afspraak te maken voor een adviesgesprek.

Terug naar het overzicht