Logo Ooms Warmtewereld

Gashaarden België

Met een gashaard geniet u van de sfeer van een kachel in uw huis in België. In één druk op de knop heeft u een mooi vlammenspel. Ooms Warmtewereld biedt een ruim assortiment gashaarden aan in Zonnemaire, Nederland (Zeeland). U kunt bij ons terecht voor gashaarden van internationale topmerken.

Soorten gashaarden België

Gashaarden zijn er in verschillende soorten en maten. Het grootste verschil zit in het open of gesloten systeem. Een gashaard met een open systeem gebruikt zuurstof uit de ruimte om de kachel te laten branden. Een gashaard met een gesloten systeem krijgt zuurstof via een gesloten kanaal en is dus niet afhankelijk van zuurstof en trek in de ruimte. Lees meer over het verschil tussen gashaarden met open en gesloten systemen. Omdat het gesloten systeem meer mogelijkheden biedt voor alle soorten ruimtes, is dit type gashaard het populairst.

Er bestaan zowel staande gashaarden als inbouw gashaarden. De ingebouwde gashaard in een wand wordt ook wel gebruikt als ‘room divider’ of muurhaard genoemd. Het inbouwen van een gashaard in België is geen probleem! Wij voeren alle werkzaamheden in eigen beheer uit.

Bekijk alle houtkachels

Onderhoud gashaarden in België

Het is aanbevolen om uw gashaard jaarlijks te laten voorzien van een onderhoudsbeurt. Wanneer de gashaard niet periodiek onderhouden wordt, kan dit ten koste gaan van de waakvlam of kunnen er problemen ontstaan bij het ontsteken van de haard. Dit is vaak een gevolg van ophoping van stof en vervuiling in de gashaard. Bij een onderhoudsbeurt van de gashaard in België zorgen ons gecertificeerde monteurs ervoor dat uw haard onder andere ‘stofvrij’ wordt gemaakt. Aangezien veiligheid bij ons hoog in het vaandel staat, controleren wij ook alle andere onderdelen van de gashaard installatie.

Showroom gashaarden België

In onze showroom in Zonnemaire, Nederland (Zeeland) vindt u kachels van topmerken en leveren wij onder andere gashaarden van Bellfire, Wanders en Faber op Goes. U bent van harte welkom om de gashaarden met eigen ogen te komen bekijken en we vertellen u er alles over. Maak van tevoren even een afspraak zodat we weten dat u komt!

Maak een afspraak